Let’s wear & grow happiness

Happy2Wear sokken zijn door de kleurrijke ontwerpen een feestje om te krijgen, geven of aan jezelf cadeau te doen. Maar als merk wilden wij onze sokken een extra lading geven, iets terugdoen voor de natuur en tegelijkertijd een extra verassing voor de ontvanger. Na lang brainstormen kwamen wij op een idee om vrolijk van te worden: labels van groeipapier! Dit betekent dat onze labels geplant kunnen worden voor extra geluk!

Duurzaam groeipapier

Ons groeipapier bestaat uit twee dunne lagen papier met daartussen zaadjes van klavertjes. Het groeipapier is 100% gerecycled en bedrukt met biologisch afbreekbare inkt. Als je het groeipapier in een pot met aarde plant composteert het papier en blijven de zaden achter. Dit betekent een stukje minder afval en een extra cadeau voor de ontvanger. 

Klavertje vier

Voor onze labels hebben wij gekozen voor de zaadjes van de geluksbrenger: klavertjes. Er wordt geschat dat er ongeveer 0,01% tot 0,1% klavertjes vier voorkomen op de wereld. Een klavertje vier is zeldzaam door het aantal blaadjes, evenals klaverbladen met meer of minder blaadjes. Daarom is het altijd een verrassing hoeveel blaadjes jouw klavertjes krijgen!

Omdat het zo zeldzaam is om een klavertje vier te vinden/te laten bloeien vanwege de vorm en de hoeveelheid staat het klavertje vier al vanaf de middeleeuwen bekend als geluksbrenger. Zo staat het eerste blad van de klaver voor het symbool hoop, het tweede blad voor vertrouwen, het derde blad voor liefde en het vierde blad voor geluk. 

Match

Nu je de betekenis van een klavertje vier hebt gelezen begrijp je waarschijnlijk onze keus voor het klavertje vier. Zoals te lezen is op de over ons pagina hebben wij als missie: plezier en blijheid verspreiden op elke werkvloer. Positiviteit is binnen ons bedrijf heel belangrijk en daar dragen: hoop, vertrouwen, liefde en geluk extra aan bij. 

Instructies - groeipapier

Het verhaal achter het label is natuurlijk interessant alleen het zaaien en groeien van het klavertje vier is weer een ander verhaal. Daarom zullen wij je stapsgewijs meenemen in het ‘geluks proces’. 

Stap 1: Binnen of buiten?

Voor het uitzaaien van groeipapier moet je eerst bedenken waar je het groeipapier gaat poten. Je kunt het papier zowel binnen als buiten planten, echter is het buiten lastiger omdat je afhankelijk bent van het weer. Om de zaadjes te laten groeien heb je namelijk zon nodig maar niet te veel hitte of kou. Wil je op safe spelen dan is een pot met goede potgrond de beste optie. Deze pot vul je ongeveer voor 2/3 met potgrond.

Stap 2: Let’s start!

Je pakt het groeipapier en legt het op de aarde/potgrond. Omdat onze labels best groot zijn, kan het goed voorkomen dat deze niet in de pot past, dan kun je het label ook over elkaar heen leggen. Strooi vervolgens een klein laagje grond (+/- een halve centimeter) over het papier en druk zachtjes aan. 

Stap 3: Vochtig houden 

Geef de zaadjes een flinke scheut water. Met een flinke scheut bedoelen we niet verdrinken, maar maak het vochtig. Hou het papier in ieder geval de eerste 10 dagen goed vochtig. Dit is belangrijk anders kunnen de zaadjes niet ontkiemen. De zaadjes moeten namelijk los kunnen weken van het papier, dat moet composteren. Door je zaadjes in een zonnig hoekje in huis te zetten worden ze extra blij!

Stap 4: Groeien

Wanneer je eerste zaadje is ontkiemd, blijf je het papier vochtig houden maar iets minder dan eerst. Wanneer de plantjes wat groter zijn geef je ze nog af en toe water, zodat ze verder kunnen bloeien.

Stap 5: Enjoy!

Zijn jouw klavertjes gaan bloeien? Superleuk! Hoeveel klavertjes heb jij laten groeien? Wij zijn erg benieuwd. Laat het ons weten via social media: @happy2wear_ vergeet niet de hashtag #growhappiness te gebruiken en wie weet zie jij jouw foto terugkomen op één van onze socials.

 Is het niet gelukt? 

Wat jammer! Ondanks dat wij er alles aan doen om ons groeipapier optimaal te houden kan het voorkomen dat de zaadjes niet ontkiemen. De aarde kan bijvoorbeeld te nat zijn geweest of misschien heb je oude aarde gebruikt, die niet rijk is aan voedingstoffen. Daarnaast helpt het om je groeipapier in de zomer te planten. 

Heb je nog vragen over het planten van jouw klavertjes vier? Neem gerust even contact met ons op via info@happy2wear.nl of via de contact pagina

© 2021 - 2024 Happy2Wear | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel